Milyen laptopot érdemes választani?

“Melyik a legjobb laptop, amit érdemes megvásárolni?” Ez egy olyan kérdés, amit a legtöbb ember rendszeresen megkérdez vagy a családtagjaitól, jobb esetben pedig egy számítógépekhez értő ismerősétől. Manapság már igencsak nehéz megtalálni a számunkra legideálisabb modellt, hiszen hatalmas a kínálat, így meglehetősen könnyű elveszni a bőség zavarában azoknak, akiknek nincs túl nagy tudása a hardverek terén.

A laptop vásárlásakor az egyik legfontosabb dolog, hogy egyéni igényekről van szó, így nincs egyértelmű győztes. Mindenkinek más a fontos: valaki egy rendkívül erős gépet szeretne, ami több évig képes gond nélkül elfuttatni az új játékokat. Egyesek egy pénztárcabarát eszközt keres, amelynek kellőképpen nagy a kijelzője, így jó rajta filmeket nézni. Olyanok is akadnak, akik egyszerűen csak egy belépő szintű laptopot szeretnének minél olcsóbban, és olyan egyszerű hétköznapi dolgokra használnák, mint például szövegszerkesztés, táblázatkezelés, végül de nem utolsó sorban pedig internetezés. A kérdés azonban továbbra is fennáll: milyen laptopot érdemes vásárolni 2014-ben? Ismerj meg néhány kiváló modellt, amely az idei évben debütált és jó választás lehet.

Akik egy erős gamer laptop után kutatnak, és nem számít nekik az ár, érdemes szemügyre venniük az Alienware 18-at. Egy valóságos erőműről van szó, amely rendkívül nehéz, és emellett igen drága. Több mint 3000 fontot kell fizetnie érte azoknak, akik szeretnék, de ezért az árért egy olyan hardvert kap az ember, amely a HD felbontásnál is többet elbír könnyedén. A dupla grafikus kártyának köszönhetően a játékok futtatásával sem lesz gond jó ideig.

Aki ugyanilyen célra keres gépet, ám egy némileg könnyebb, fele olyan drága laptopot szeretne vásárolni, az jól járhat a Gigabyte P35W v2-vel. Nem csak rendkívül vékony, de igencsak könnyű is. A modell egyetlen hátránya, hogy nem olyan jó a kijelzője, mint az Alienware készüléke esetében, de még így is egy remek választás a játékosok számára.

Mit érdemes választani akkor, ha viszonylag kevés pénzből akar laptopot vásárolni az ember? Akkor a Lenovo modelljei között mindenképpen érdemes körülnézni, különösen az IdeaPad Yoga 2-re érdemes vetni egy pillantást. A fent felsorolt gépeknél sokkal olcsóbb, elsősorban hétköznapi használatra szánt eszközről van szó. Az olcsósága azonban nem jelenti azt, hogy egy rossz minőségű gépről lenne szó. Épp ellenkezőleg, ezért az árért rendkívül jó kijelzőt kapunk, az akkumulátor teljesítménye szuper, ráadásul a gépház rendkívül könnyű, ezért nem problémás a szállítása. A hardver teljesítménye persze elmarad az előző modellektől, de az egyszerű internetböngészéssel, videónézéssel és egyéb egyszerű tevékenységekkel garantáltan nem lesz problémája azoknak, akik emellett teszik le a voksukat.

Azok, akik egy könnyen hordozható, viszonylag drága, de stílusos ultrabookot szeretnének, annak a Toshiba kínál egy alternatívát: a Kirabook jelenleg az egyik legszebb laptop a piacon, ráadásul a teljesítménye is korrekt. Ugyan a kijelzője elmarad attól, hogy amit az Apple csúcskategóriás laptopjai tudnak, a Kirabooknak így sem kell szégyenkeznie. Bármilyen laptopot is keresel a DigiPrime.hu laptob boltnál minden márkát megtalálsz.