PS4 vagy Xbox One – melyik konzolt érdemes választanod 2016-ban?

Most, hogy mind a Sony, mind a Microsoft újgenerációs konzolja temérdek különféle kiadásban elérhető, illetve a játékkínálat is szépen kibővült, érdemes ismét feltenni a kérdést: a PS4 vagy az Xbox One mellett érdemes dönteni 2015-ben? Nézzük meg!

PS4 ár

Nemrég a PS4 ár jelentősen olcsóbb lett, hiszen a Sony mind Ázsiában, mind Európában és Amerikában csökkentette 50 euróval és dollárral az összeget. Így már igencsak szuper, 350 dolláros, illetve eurós áron lehet hozzájutni a rendszerhez.

PS4 játékok

Persze hiába a szuper PS4 ár, hiszen ha nem találunk kedvünkre való játékot, akkor felesleges megvenni. Szerencsére a PS4 játékok esetében nem kell ilyesmitől tartani, hiszen temérdek különféle alkotás érhető a konzolra. Az olyan kihívásokban gazdag címektől, mint a Bloodborne, egészen a filmes élményre hajtó The Order: 1886-ig mindenki megtalálja a számítását, így érdemes a PlayStation 4 vásárlás mellett dönteni.

Xbox One ár

Az Xbox One ár tekintetében még mindig valamivel a PS4 fölött mozog, főleg akkor, ha a Kinectes verziót választjuk. Persze sok múlik a gépcsomagon is, de általánosságban elmondható, hogy aki alaposan körülnéz, annak az Xbox One vásárlás nem, vagy csak egy kicsit fáj többe, mintha PS4-et választana. Sok helyen igencsak szuper akciókkal is várják azokat, akik még hezitálnak a Microsoft konzolján, így érdemes körülnézni az ajánlatok között, ha a legjobb Xbox One ár után kutatunk.

Xbox One játékok

Az Xbox One játékok tekintetében igencsak erős évet tudhat maga mögött, hiszen a Halo 5, az új Tomb Raider, Forza Motorsport 6, végül, de nem utolsó sorban pedig a Gears of War: Ultimate Edition is megérkezett, és ezek csak az exkluzív címek. Bőven van miből választani, ha a Microsoft rendszere mellett voksol a játékos.

Szerencsére akár az Xbox One, akár a PlayStation 4 vásárlás mellett döntesz, nem igazán nyúlhatsz mellé idén, és az eddigi infók alapján jövőre ez még inkább igaz lesz. Temérdek kiváló PlayStation 4 játék érkezik, és a Microsoft is egyre csak bővíteni fogja szuper címekkel az Xbox One kínálatát. Mindenképpen érdemes mindkét platform felhozatalát szemügyre venned, és amellett a rendszer mellett döntened, amelyik közelebb áll a stílusodhoz. A legjobb játékokat továbbra is az 576KByte boltjaiban találod.